Hva trenger baby av hudprodukter første året? Les Min anbefaling! - Mille går mot 11 måneder

Vinter

Solen skinner rett over lett snøkledde fjell. På vei opp.  Rett utenfor vinduet ved skrivebordet vårt. Åkeren rett ut vinduet er tykt dekket av snø. De fem rådyrene som pleier å vandre her; på åkeren, rundt huset vårt, på tunet og på veien oppover til de andre hyttene her - har jeg ikke sett snurten av på lenge. Snø på alle hustak, nakent og flott natur. På fjorden ligger en tåke og blåser opp mot himmelen. Tyrifjorden ser mektig ut, kald og mystisk. Peisen er i gang fra tidelig morgen til langt på kvelden, brer varme ut i hele huset og ned i gulvplankene. Slik at det ikke blir så kaldt for lille Mille å krabbe rundt.

10 måneder:  travel tid for meg

Hun er overalt om dagen; klatrer opp og ned i alle møbler og tinghun kan klamre seg til/reise seg til. Hun krabber rundt forbi, går med lekebilen sin småtrippende bortover stuegulvet. Hun er overlat. Og jeg er med. Vakkert å se på. Den lille kroppen som jobber så inderlig hardt. Hver dag. For å mestre nye ting, eller ting hun ser vi andre gjør. Oppdager verden. For første gang. Mestrer nye ting. Småfaller litt. Blir litt lei seg. Men går på an igjen med nytt mot med det hun holdt på med. Om og om igjen. Blir aldri lei, bare finner andre retninger, nyeting å plundre med, eller smelle i gulvet med. Eller smake på, eller tygge i stykker. Min vesle Mille Fernande er overalt om dagen.

Akkurat nå prøver hun å finne søvnen ute i sengen sin. For kaldt å ligge ute i vogna i dag. Det er der hun vanligvis sover hver dag; to ganger for dagen. Der sovner hun vanligvis på et blunk.  Men nå må hun lære seg å sove inne på dagtid også.

Jeg tror hun har funnet roen der inne nå. Det er musestille der nå. Hun pleier å stå i sengen å banke og dunke litt sint, for hun vil helst at jeg skal leke med henne i sengen. Når jeg synger, bare ler hun. Når jeg synger en nattasang, syns hun det er forferdelig morsomt, og skal ta meg på munnen og leke.

Skal straks liste meg på tå bortover gangen for å smugtitte om hun sover. Da ligger kosekaninen hennes som regel tett inntil kinnet hennes, med en hånd rundt. Og alle tepper ligger i et kaos rundt henne, og hun midt mellom disse. Søvnen vant. Hun måtte gi opp teppekrigen i sengen. Og bare falle pladask i søvn. Det må være deilig å være liten.

Anbefaling om kremer til baby:

Jeg har jobbet mange år med hud, kremer, make-up etc. Så jeg kan en god del om dette. Babyhud og hva den trenger og IKKE behøver, har vært et nytt kapittel for meg.  Her har jeg vært veldig forsiktig, og nøye med hva jeg har brukt på Mille.

Min anbefaling er; bruk milde produkter; les innholdfortegnelse. Det som ser mildt og skånsomt ut av babyprodukter i butikkhylla - er ikke alltid det.

Kjøp kremer fra hudpleiebutikken: Kremfresh (Finnes i bergen og på Sandvika storsenter). Norsk, naturlig produserte hudpleieprodukter uten alt av konserveringsmidler, farlige stoffer, unaturlige fyllstoffer etc. Kjempegode produkter til meg selv, og til lille jenta mi.

Du trenger egentlig bare tre ting til babyen første året:

1. Sink salve        (Denne er superdrøy; du har den nesten ett år)

2. Olje til badevannet

3. Kuldekrem/ "all-aroundkrem"

Min lille Mille Fernande har aldri vært sår i stumpen; kun en gang har hun blitt det. Og det var da vi var tomme for kremfresh sin sink salve; og derfor tok en billig, hasteløsning og brukte sinksalve fra matbutikken fra Natusan. Ikke å anbefale denne kremen! Hun ble forferdelig rød og sår. Og ble irritert og grinete hele den dagen og natten. Eirik  kjøpte straks den andre kremen igjen, og hun ble bra med en gang.

Oljen til badevannet; er super fantastisk og mild. De skal jo helst ikke ha såpe i vannet. Og det er absolutt i nødvendig å begynne med babyshampo etc ennå. Ikke første året. Kuldekremen fungerer fint for alle i familien; den er HELT uten vann. Jeg vet det finnes kuldekremer på apoteket bla som inneholder vann. Og som har gitt frostskader på babyer/små barn. Vannet har ikke klart å fordampe før de har kommet ut i kulden, eller rett og slett "frosset" på huden. Vann er fy-fy i kremer når det går mot kalde minusgrader.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits