30 uker på vei - bare 10 igjen! "Kroppen føles okkupert...."

10 uker igjen nå...

I morgen er jeg akkurat 30 uker på vei - og går inn i en ny uke. Babyen er nå ca 36 cm lang, og veier omkring 1600g. Hun er aktiv - og driver med mye rart der inne. De siste tre dagene har hun hikket mye - det kjenner jeg ved rytmiske småkramper i magen min. Hikking er ikke farlig, tvert i mot trener det opp lungene hennes.

De rundt meg sier jeg fremdeles ser liten ut - og at magen min ikke er så stor. Mener de det, lurer jeg? Mamma`n min sa det også her om dagen da jeg traff henne. Da hadde jeg ikke sett henne på en måned. Noe jeg selv ikke er enig i da - for jeg føler meg stor og tung.

Jeg kjenner det på pusten min, som har blitt tyngre, og jeg kjenner jo det på klær og på resten av kroppen at jeg vokser og vokser. Mage, rumpe, lår, hofter, pupper - alt har blitt mye større - og større skal det bli :/

Formen min:

Beina verker mye, og har fått en del vann i dem nå. Kjæresten min masserer mine legger og føtter hver kveld - og det kommer "knirkelyder" fra dem her og der når han tar i de. De er fulle av væske, kan en tydelig både se, høre og kjenne. Og hele natten er full av leggkramper som gjør at jeg aldri sovner før klokken fire- fem om morgen.

Time etter time ligger jeg i sengen og vrir meg og forsøker å sove. Det er mildt sagt irriterende greier med de krampene - en får faktisk ikke til å sove. Og jeg går på do ca ti -tolv ganger om natten nå - da det trykker voldsomt på blæra for tiden - og særlig om natten. Så i grunn sover jeg ekstremt lite og sånn har det vært i mange måneder nå - og det merkes nå på humøret mitt. Jeg må psyke meg opp hele tiden - og se på de positive sidene for å ikke bli lei. Det er jo helst noe enn ikke sikkert skal si høyt at man er - da en skal gå med struttende mage, lykkelig, stolt av kroppen og blid omkring å smile av graviditeten.

Joda, jeg smiler og strutter - men det er ikke bare, bare hele tiden. En dag gjør jeg det - men neste gjør det vondt å gå etter en time - og jeg merker jeg savner hvordan kroppen - en tar for så gitt -  fungerte før. For helt ærlig; det er en god del plagsomme ting som hører med i denne graviditeten også.

Det er uvant at det å skulle ta på seg en truse, kan låse bekkenet mitt helt - og gi sykt vonde smerter. At det føles som om kroppen kollapser under meg - og jeg må forsiktig løfte på ett og ett bein. Å ta på seg en strømpebukse, gjør meg het svett og varm - og ta på meg sokker må jeg sitte på en bestemt måte. Skoa er det vondt å få på seg selv, hvis jeg ikke sitter på bakken og knyter dem. Ryggen, som jeg aldri har hatt problemer med, føles fra skulderbladene og oppover som en svær knute av anspenthet og verk.

En blir rett og slett en annerledes kropp - og jeg føler meg til tider litt okkupert.

Og vite det at jeg fremdeles har mellom 8 - 12 uker igjen - gjør jo at en bare må holde motet oppe med positive tanker. Jeg vet jo at alt sammen er verdt det - og at alle vonde plager plutselig vil være glemt.

Bilde: Tatt om morgen når jeg har hoppet i koseklær; er her 27 uker + 2 dager på vei

Lurer på om menn klarer å sette seg inn i hva kvinnekroppen egentlig går gjennom under et svangerskap?

 

6 kommentarer

Rannveig Heitmann

12.nov.2011 kl.02:53

Gratulerer så masse med 30 uker ! Ikke lenge igjen !!

Selv er jeg 35+1, og venter en liten prins nå i desember :)

Camilla Tolaas

12.nov.2011 kl.12:02

Rannveig Heitmann: Tusen takk for det :) Gratulerer så masse til deg også! Oi, da er det LIKE før for deg da - ønsker deg masse lykke til siste tiden og med fødsel så klart ;)

marte

15.nov.2011 kl.23:49

kjære camillan min<3<3 håper de siste ukene går fort,og at smerter og alt snart forsvinner!! du ser helt fantastisk ut,å tårene triller når jeg ser bildene av deg! verdens herligste jente,skal snart ha enda en like herlig jente i armene<3<3 jeg er utrolig glad i deg,og ikke minst utrolig stolt!

linnsvaleng

20.nov.2011 kl.16:44

ååå, så fin mage camilla <3

Camilla Tolaas

20.nov.2011 kl.19:56

marte: neimen, så fin melding martemor :) Tusen takk for alle gode, fine, vakre ord... Utrolig glad i deg og - og gleder meg masse til Camilla og Mrtetid med de små sammen :))))

Camilla Tolaas

20.nov.2011 kl.19:57

linnsvaleng: Takk vennen :)))

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

27, Oslo

Camilla heter jeg! Jeg er 26 år og kommer opprinnelig fra Hønefoss. Blogging er for meg givende på flere måter. Jeg har vært gjennom mye i livet på godt og vondt - og synes det er fint å dele erfaringer. Her deler jeg også glimt fra hverdagen min.

hallo

Kategorier

Arkiv

hits