27 uker på vei og legevakten - eller lekevakten?

Hva er vitsen med leger - når en har google?!

I går kom tilbakefall av smertene helt plutselig. Jeg kunne ikke gå eller stå ordentlig - og smertene økte på. Kjæresten min ble urolig, og ville vi skulle dra tilbake til sykehuset. Vi dro da innom legevakten ved sykehuset for å se om de kunne få tatt røngten og se om det virkelig var nyrestein jeg hadde.

Etter en times venting fikk vi komme inn til legen. Og her begynner det som gjør at jeg husker godt hvorfor jeg har unngått leger i mange år....

Google - legen...

Hun spør om hva som har skjedd. Jeg forklarer helt kort og konkret, om når smertene kom og oppsto. Jeg gav henne også info om tildligere bekkenproblemer nå nylig. Hun spør ikke noen flere spørsmål i det hele tatt - bare begynner å banke meg i ryggen (jeg har jakken på og undrer om jeg skal ta den av), ber meg ligge på benken og dytter rundt på magen. Magen er veldig øm nederst til venstre, når hun trykker. Hun babler noe på legespråk når hun snur seg og går mot pulten sin - og setter seg foran pc og leser. Hun googler inne på noe legesider - og skumleser nedover for å kunne utelukke diagnosen (antar jeg).

Etter litt titting der, uten at hun engang ser på meg, eller stiller flere spørsmål om smertene eller symptomene mine, konkluderer hun med at dette ikke var nyrestein.

Kjæresten min blir litt provosert av denne arrogangte holdningen hennes - og sier at vi ikke drar herfra før vi vet hva det er som er galt. Han forklarer videre at jeg har så vondt at jeg griner og ikke klarer gå og stå.

Litt småirritert og enda mer arrogant sier legen:

"la oss ta blodprøver først - før vi prater noe mer - okey?", mens hun smiler på en unaturlig måte."- og det er ikke alltid vi finner ut av hva som er galt, fortsetter hun.

Hun snakker på en overblid måte - med en holdning som er nedlatende, og som om hun prater til et lite barn hun prøver å irettesette.

Hun gjentar setningen en gang til da kjæresten min spør om noe.

På forhånd vet jeg at alt vil være ok med blodprøvene - men hun vil da utelukke infeksjon i kroppen. Så blir det ny venting - med en hostede tenåring som klenger seg til mamma`n sin, en unge som gråter på fanget til sin mor og en svært rusa dame som blir dradd forbi oss av tre politifolk. Og så blir blodprøve tatt + feber målt, også er det inn til legen igjen.


   --->bilder fra tidligere denne dagen

... og resultatet???

Blodprøvene er fine, finner ikke noe galt. Jeg har litt feber - men det er vanlig hos gravide, sier hun. Hun ser da litt spørrende på meg - og jeg tar til skrittet og sier "kan det her da være bekkenløsning - for jeg har veldige smerter nedover lysken, og jeg kjente det i venstre foten i stad at jeg ble helt nummen - og smertene i ryggen sitter høyrere opp i ryggen enn da jeg hadde bekkelåsning for noen uker siden?!"

Hun nikker nå "Ja, det er nok bekkenløsning det her". Så snur hun seg og slår opp bekkenløsning på "google- hjelpen sin" og printer ut tre sider fra nettet jeg kan ta med meg. Vet du om øvelser du kan gjøre?, spør hun meg. Nei, ikke det nei - for det finnes masse på nettet. Så skal hun bla opp det og - men finner ikke det hun leter etter og gir opp det.

Hun skriver i stedet ut en resept med paragin forte til meg. Så skal hun bare da dobbelsjekke at det ikke er farlig for gravide - og slår nok en gang opp dette på "google - hjelpen" sin. Nei, det er ikke farlig for gravide konkluderer hun - men sier jeg ikke må ta dette mye - da det kan gi abstinenser til fosteret.

Du føler deg ikke mye trygg der du går fra legevakten, med en diagnose du har stilt selv. Eller kunne ha googlet deg frem til selv hjemme på pc`n din. Og med en resept på noe som jeg innerst inne vet ikke er så bra å ta....


 (Bilde er lånt fra google)

 

3 kommentarer

Pco jenta

24.okt.2011 kl.08:46

fy søren....ble helt satt ut av det du skriver...for en lege...dette kunne du jo sikkert funnet ut selv på nettet...

Dessverre er det ikke mange leger idag som er service innstilte...de sier noe, gir den noe medeinser og sender deg hjem....skummelt...

Camilla Tolaas

24.okt.2011 kl.19:41

Pco jenta: Ja, det ble jammen meg jeg og da jeg kom derfra... Og ja, tror jeg kunne funnet diagnosen selv på nettet ja ;) Skummelt vi ikke er lenger i 2011....

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

27, Oslo

Camilla heter jeg! Jeg er 26 år og kommer opprinnelig fra Hønefoss. Blogging er for meg givende på flere måter. Jeg har vært gjennom mye i livet på godt og vondt - og synes det er fint å dele erfaringer. Her deler jeg også glimt fra hverdagen min.

hallo

Kategorier

Arkiv

hits