6 måneder i dag

Hva er det beste - og det værste med å være gravid?

Jeg er fremdeles i andre trimester (13- 28) av graviditeten: Uke 24

  Navn vi vurderer: Fremdeles vet vi ikke det. Vi har våre favoritter da - men vil holde det litt for meg selv kjenner jeg. Jeg lurer på om det kanskje blir best å hilse på den lille prinsessa først, før vi bestemmer oss. Kanskje det er lettere å bestemme seg da?

Det første tegnet på at jeg var gravid: Det var tegn til stede - men jeg tolket de ikke. Puppene! De økte voldsomt - og de rundt meg kommenterte dette. "Har du tatt silikon?" Hofter og rumpe økte litt også - til tross for at jeg hadde begynt å trene mer fast. Ble mer kvinnelig rett og slett. Jeg var i tillegg litt morgenkvalm, og måtte ha frokost før jeg dro på jobb. Det pleide jeg aldri spise før engang. Dessuten var jeg veldig trøtt - sovnet etter jeg kom hjem fra jobb - og var helt ferdig til tider. Så ble jeg kvalm og svimmel av å danse zumba. MEN det var ikke før venninna mi påsto at jeg måtte være gravid og jeg tok testen - at jeg klarte å legge sammen 1+1+1+1+1+1

Dette tenkte jeg da jeg fant ut at jeg var gravid:  Jeg fikk litt sjokk. Tenkte vel en blanding av "Åh herregud, hvordan? når? hvor langt er jeg på vei? Oi, kunne jeg faktisk bli gravid jeg også? Så tok tårene meg - gledestårer, overveldende tårer og jeg vet ikke hva. Da jeg fortalte det til min kjæreste og så hvor glad han ble - senket roen seg over meg.

Formen så langt i svangerskapet: Har fra start av slitt med en voldsom kvalme. Ikke morgenkvalme - men kvalme døgnet rundt. Spying, brekninger, gulping, halsbrann omhverandre. Tålte ikke mye lukter for å si det sånn. Ellers visse konsistenser på mat, lukt og smak. Som de fleste andre gravide, var jeg usedvanlig trøtt i starten. Måtte sove ettermiddagslur. Så energinivået er ikke det samme som før. Siste uka nå, kom det fra dalende himmel og som et sjokk på meg - at bekkenløsning sympomer meldte seg. Har nå problemer med å gå, reise meg, gå opp trapper etc. Så kjæresten min sier jeg burde ha krykker - men jeg venter å hører hva jordmor har å si på onsdag. Veldig trist - siden jeg har vært så flink å trene gjennom svangerskapet (tross for kvalmen)- føler jeg det som et lite slag i trynet at jeg nå halter rundt. Jeg som var så sprek og i fin form i fysikken. Så bekkenløsning kan skje alle - har jeg lært.

Det beste med å være gravid: At det vokser et lite unikt, mirakel inne i meg. En egen liten person som hvert minutt jobber hardt der inne med å vokse og gro seg til å bli klar mot å komme ut. Det å kjenne hvor livlig det er der inne og alle de fine tankene en begynner å tenke. Funderingen over den bittelille der inne - en fantastisk følelse!

Det værste med å være gravid: Kvalmen - og nå bekkensmertene. Har alltid vært i fysisk god form. God bevegelighet, trening, kjapphet og det å være sporty - er en del av hvem jeg er. Nå er jeg ikke sånn. Så er ikke gøy å si "nei" til så mye - når jeg er vant til å si "ja, det gjør vi". Så all maten en ikke kan spise - for jeg er veldig glad i mat. Så savner jeg det å sove på magen - og være mer sosial og ha mer energi.

♥ Tanker om å være mamma: Den største og viktigste oppgaven i livet mitt. At det er et stort ansvar som ligger på oss; vi skal oppdra denne lille. Mye skal erfares, læres på godt og vondt. Gleder meg veldig mye, men synes samtidig det er litt skummelt. Tenker mye på oppdragelsesrollen jeg skal ha og hvordan den vil bli.

Planer for permisjonstiden: Her blir babyen prioritering over alt annet. Vi skal jo først og fremst bli kjent med den lille, å komme inn i gode rutiner for vår familie. Lage sunne gode frokoster, lese bøker, planlegge en rolig, fin sommerferie for oss alle, være kreativ, kanskje skrive en bok, bake brød og lage babymat fra bunn av, være med familie og venner. Være en kjærlig og aktiv mamma rett og slett.

Slik tror jeg fødselen blir:  Vondt, men spennende. Urkvinnen i meg må frem, jeg må stole på kroppen min og legene. 

Gleder meg mest til å gjøre med babyen: Å se henne, og holde henne, og kjenne lukten av henne. Gi henne masse kjærlighet og bli kjent med henne. 

Lengter mest etter nå: Møte henne. Og bli bedre i formen igjen...

Slik tror jeg babyen blir: Vanskelig å forestille seg. Bare håper alt er vel med henne. Men tror hun er livlig - virker sånn på aktiviteten der inne.

Mine styrker som foreldre: Håper på å være en jordnær mor fylt med kjærlighet, omsorg og trygghet. Så tror jeg at min livserfaring på godt og vondt har lært meg mye.

Foreldreforbilder: Formidling av respekt, tolmodighet, ydmykhet og toleranse - er egenskaper jeg ser opp til. Å lære barna betydningen av dette fra de er små av og inn i voksenlivet. Både mot medmennekser, de voksne, andre barn og dyr. De foreldre som også har sterk bevissthet omkring barneoppdragelse og grensesetting. Og at foreldrene er enige om disse verdiene. Ellers tror jeg det fort går gærnt. Samtidig ser jeg opp til de som ser viktigheten av å ta vare på parforholdet - og verken ta barna eller partner for gitt.

Gaven som hadde passet bra nå: Ryggmassasje - eller fotpleie. Eller en ytterjakke.

Favorittmat for tiden: Norsk mat; som fiskegrateng, laks - og tilbehør som hjemmelaget potetstappe, kålerabistappe etc. Vanligvis er jeg fan av sterk, eksotisk mat. Det blir det bare halsbrann og gulping av nå.

Mat jeg ikke orker tanken på nå: Kaviar  (var veldig glad i det på skiva før).

Babyutstyr vi har kjøpt: Vogn, stelleveske, seng, sprinkelbeskytter, madrass, dyne til seng+ trekk, dyne til vogn+trekk, en del klær, smekker, babyhåndkler, kluter, stelleprodukter (zink salve og olje), ammepute, bleiebøtte, teppe, vippestol, kommode til klær...

Babyutstyr vi trenger: Bilsete, vognpose til vinterbruk, neglesaks, termometer, bleier etc, ammesaker+++, lekematte, stol, regntrekk, insektsnett, badebalje og litt mer klær.


Bilde: lånt fra google - et 6mnd gammelt foster

 

6 kommentarer

Thea Rebecca

01.okt.2011 kl.23:22

Gratulerer kjempe masse camilla. Høres ut som en spennende tid :) Lykke til med alt. Klem.

linnsvaleng

01.okt.2011 kl.23:31

så koselig å lese disse innleggene dine altså <3

followmydreams

01.okt.2011 kl.23:46

herlig å lese, :-)

er selv i uke 31 + 5 nå :-D

Camilla Tolaas

02.okt.2011 kl.00:59

followmydreams: Kjekt å høre :) Da har du ikke lenge igjen ;) Masse lykke til fremover.

Camilla Tolaas

02.okt.2011 kl.01:00

linnsvaleng: veeeldig hyggelig å høre :) <3<3<3<3<3

Camilla Tolaas

02.okt.2011 kl.01:00

Thea Rebecca: Takker og bukker. Ja, det er virkelig spennende ;)Klemmer tilbake

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

26, Oslo

Velkommen til min blogg! Jeg er en 26 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg ofte for Tingeling! Hvorfor? Det får du nesten spørre de om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg + noen glimt fra livet mitt. Vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde lese, tips og råd om livet og mye mer!

hallo

Kategorier

Arkiv

hits