Eplekake og bekkenløsning

Begynte dagen sporty...

I dag har jeg hatt nok en drittdag på grunn av bekkenet mitt. Startet dagen med å gå en tur. Tok på treningstøy og gikk i vei, men etter ca 30 min begynte bekkenet å bli vondt. Det startet i helgen, og det har ikke blitt bedre. Så får se hva jordmor sier på onsdag. Tipper dette må være bekkenløsning og at hun foreslår akupunktur eller fysio :/

Bilde: Meg i dag tidelig iført en knall orange genser (ikke særlig fin) og (omtrent) den eneste treningsbuksa jeg får på meg nå.
 

------> Nyyyyyyydelig bilde. Haha. Også bliiiiiiid! :)

 

Eplekake: oppskrift og fremgangsmåte

Det er så vidt jeg klarer å sitte nå. Men det stopper ikke meg fra å gjøre noe koselig. Nå har jeg nemelig laget eplekake!

Og jeg skal gi dere hemmeligheten på verdens beste eplekake. Det er noen som faktisk ikke liker eplekake - og det skjønner jeg ikke - samtidig så skjønner jeg det..... For det er virkelig forskjell på disse kakene. Jeg synes ofte de på bakeriene er vonde. Det er rett og slett seige epler, lite smak og altfor lite epler. Jeg lærte hemmelighetene bak en god eplekake av min gode venninne Karen. Vi pleide å lage denne mye før i tiden ;) Kjæresten min liker ikke eplekake. "Så nå skal jeg omvende han", tenkte jeg. (Og han likte faktisk kaken!)

 

Her er hemmeligheten bak en god eplekake:

1. MASSE kanel ( i alle oppskrifter står det 1-2 ts med kanel. IKKE hør på dem. Bruk MER!)

2. Godt smør; meierismør eller ekte setersmør er best!

3. Masse epler i kaka. Dytt ned mest mulig i kakedeigen. Norske epler er de beste. Eller epler som er litt syrlige.
 ----> Kjør på med masse kanel!
 ------> oppskriftboka mi ;)

 ----> stikk eplene tett i tett

 

Her er oppskriften:

150 g smør

200 g sukker

3 egg

1ts bakepulver

200g hvetemel 4-5 epler

+ Kanel og sukker til å strø på eplene etterhvert som de skjæres opp.

 

Fremgangsmåte:

1. Skrell eplene - del dem i båter og legg dem i en bakebolle/skål. Rull dem godt i kanel og sukker - så de virkelig "marinerer" seg i dette.

2. Smør og sukker røres hvitt (gjerne bruk miksmaster her). Ha i eggene - ett om gangen - og rør disse godt inn. Sikt i mel og bakepulver - vend forsiktig inn gradvis. Ha røren over i en form (24cm i diameter er perfekt).

3. Stikk eplene ned i deigen og stek nedert i ovnen på 170 i ca 40-45 min. ---> Kaka er ferdig. Den ble litt flatere enn vanlig - jeg manglet nemlig et egg - så kaka ble litt tyngere enn den pleier.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

26, Oslo

Velkommen til min blogg! Jeg er en 26 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg ofte for Tingeling! Hvorfor? Det får du nesten spørre de om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg + noen glimt fra livet mitt. Vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde lese, tips og råd om livet og mye mer!

hallo

Kategorier

Arkiv

hits