Hvordan komme seg vekk fra en psykopat

Hvordan komme seg ut av et vondt forhold?

De som har lest de andre innleggene mine her - har kanskje sett noen av kommentarene omkring dette - det finnes mange som har tøffe forhold de ikke klarer eller vet hvordan de skal legge bak seg. Det er ikke en fasit på dette å bryte ut av et vondt forhold - men en ting som er sikkert og visst; en må tørre å innse at en ikke har det bra og at en må gjøre noe med det. Oppvåkningen kalles gjerne dette. At en klarer å se seg selv utenfra og tenke tanken på at her må noe gjøres - er gode skritt på veien.

Nummer to: du må ha støtte rundt deg - og be om dette fra nære venner/familie.Ikke vær redd for å spørre om hjelp, men ikke spør de som er av typen "hva var det jeg sa". Få støtte av en som backer deg for den du er - som ikke dømmer deg - eller kommer med belæring. Den vil du stå for selv mot deg selv under sorgprossessen - så det siste du trenger er noen som trykker deg mer ned.

Nummer tre: du må være klar over at det vil være vondt å bryte et forhold - og at en må gjennom en sorgprosess. Det er lov å føle seg ensom, tom, redd og kjenne angst for å bryte opp. Det er hvertfall normalt å føle det slik om en har vært i et svingende forhold - eller sammen med en som har personlighetsforstyrrelse. Følelser på godt og vondt er jo innblandet - og det er ikke bare å vende ryggen til en haug av følelser. De er en nødt å kjenne på - ellers innhenter de deg senere en gang. Sorgprosessen - vil gjøre deg sterkere faktisk. 

Nummer fire: du må akseptere det du ikke kan forandre. Aksepter det at dere ikke bør være sammen - eller at du ikke har det bra med kjæresten. Vi kan ikke forandre hverandre om vi selv ikke vil det. Psykopater kan dessverre ikke forandre seg - de kan late som om de gjør det for en periode - men dette er en bare midlertidig tilpassning de eventuelt gjør for å kloholde på deg og forholdet. Tomme ord - og enda tommere handling. Du vil måtte gå gjennom sorgprossesen to ganger eller flere ganger ved å kloholde på et falskt håp. En skal ikke jobbe så hardt med et forhold - at en mister seg selv i det.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits