Evnen til å håndtere livet

Over er et klipp fra en av mine favoritter inne sjangeren drama... Nemlig filmen "volver".

Dette er en film jeg så for en del år siden - og jeg så den flere ganger og gråt beveget til den om og om igjen. Det er en sterk historie som fortelles. Overgrep, incest, familiære fortielser behandles med en frapperende blanding av alvor og humor. Istedenfor å dvele ved de onde handlinger, fokuserer regissøren Almodóvar på konsekvensene, gjennom sine kvinners evne til å handle, til å la livet gå videre. Volver - betyr å komme tilbake.

Jeg lærte meg sangen på spansk til og med. Satt foran Tv`en som en nerd og skrev ned all tekst som er under her... så var det å lære å synge den på spansk etterpå. Så satt jeg der og sang sangen som om jeg var en spansk kvinne med en tung byrde i livet :) Her er teksten jeg skrev ned:

 

Jeg kommer tilbake....

 Jeg er redd for møtet

med fortiden som vil

møte mitt liv.

Jeg er redd for de netter

som er fylt av minner

og lenker mine drømmer.

 

Men den reisende som flykter

må før eller senere stanse på sin vei

og selv om den glemsel

som ødelegger alt

har drept min illusjon

har jeg fortsatt et lite håp

og det er mitt hjertes rikdom.

 

Jeg kommer tilbake

Med en rynket panne

og tidens snø som sølv på mine bryn.

 

Føler...

at livet er et øyeblikk

at tjue år er ingenting

at de feberhete øyne

som vandrer i skyggene søker deg og kaller deg.

 

Lever...

med men sjel som klynger seg til et søtt minne

som jeg gråter for igjen

 

«Å vende tilbake» (VOLVER)

 

Sterke, flotte, sensuelle damer forfører i en herlig film om mødre og døtre og familiære gjengangere.

STJERNER: Penelope Cruz, Carmen Maura, Lola Duenas, Blanco Portilla, Yohana Caho.

HANDLING: Veteranen Almodovar benytter nok en gang anledningen til å fortelle kvinners historie. Det handler om en mors intuitive beskytterinstinkt for en tenåringsdatter, om sterke familiebånd, om en kvinne som tilsynelatende er et spøkelse. Mannfolk er enten diskré parkert på sidelinjen, eller de er drittsekker som godt kan dø uten at noen feller en tåre.

DOMMEN: Fargene (særlig den røde) er intense, bildene er som et levende maleri og kvinnene duver mykt og sensuelt av gårde. De leder oss i det sanselige Almodóvar-universet der lidenskap, melodrama, tragedie og komedie veves sammen til en frodig og forførende helhet. Få, kanskje ingen, kan som Almodóvar skape spennende kvinneskikkelser og kvinnehistorier på film.

I selve senteret står Penelope Cruz, rålekker, barsk og øm. Cruz skrider til verket med samme instinkt og besluttsomhet som den unge Sofia Loren i «To kvinner».

«Å vende tilbake» er en fryd for øye og sjel. Gå ikke glipp av disse damene og deres evne til å håndtere livet!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

26, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

hallo

Kategorier

Arkiv

hits