Jula 2010: Bymisjonen, Tre nøtter til askepott, pinnekjøtt og en veldig spesiell gave

Jula 2010:

Ja, jeg skrev for noen dager siden et innlegg om mine forrige års juler. De var ikke særlig hyggelige sånn alt i alt. Selv om jula på Stord med familien Ledder var en  fantastisk jul - så var det andre "illebefinnende situasjoner" som la en demper, kan man si.

Men jula 2010 var annerledes. Ja, jeg jobbet helt frem til lillejulaften - så jula ble ikke lang - men den lille juletiden  jeg fikk med familie og kjæreste og venner var fantastisk.

Jula for meg startet ved bymisjonen og Bethlehemsstallen:

22. desember deltok jeg sammen med Tone Gudrun som frivillig ved bymisjonen i Oslo.

Dagen begynte med mys stress og jobbting jeg var nødt å fullføre før jeg tok litt ferie. Deretter løp jeg  avgårde med tre bukser utenpå hverandre-  så jeg så ut som en som ikke kunne gå skikkelig - og ned på Oslo S med trikken. Jeg var så fullpakka med klær at det var vanskelig å både få igjen jakka og gå normalt.

"Kaldt lyser stjernene ned på dem som ikke har et hjem"

Etter å ha stått noen timer i Betlehemstallen med Tone Gudrun og en prest, måtte jeg bokstavelig talt tines opp... Da var det deilig å bli hentet av min kjære og få litt varme - men jeg måtte tines opp i dusjen også for kulden hadde satt seg i kroppen. Dette var virkelig en iskald dag å stå ute å servere gløgg, prate med folk, passe på dyr på. Noen fikk frostskader på bena - men Tone og jeg hadde en god tåteknikk i skoa - og var godt kledd for været - så vi fikk ikke noe frostskader annet enn at kulda satt seg veldig i bein og marg på meg.

Det å hjelpe til som frivillig var spennende og en god opplevelse. Jeg må si jeg beundrer de som jobber nede på Oslo S i Kirkens bymisjon på fulltid -og alle de frivillige som hjelper til året rundt. Hva skulle vi gjort uten disse? Det er ikke bare i jula de som har det vanskelig trenger hjelp. Det burde vi alle ta til ettertanke.

Hvem kom innom Betlehemstallen? Jo, det var mange som kom innom; flesteparten for å få et avbrekk fra julekaoset som befant seg i gatene, kjøpesentrene og resten av omverden. Her i stallen kunne de roe seg ned litt, puste ut litt, få noe varmt å drikke og kikke på dyra. Dette var det mange som benyttet seg av.

Det kom tøffe ungdomsgjenger innom, fjortiser som fniste og ville ha pepperkaker, narkomane, fattige og ensomme, den vanlig mann i gata, familier, eldre, unge, turister fra Australia og Russland blant annet. You name it - alle mulige folk kom innom oss. Folk med ulik bakgrunn og ulike årsaker. Noen kom mange ganger innom også.

Rusmisbrukerne kom selvsagt for å få næring; og Tone og jeg lasset koppene stappfulle av mandler og rosiner (gløggen var de ikke så opptatt av). De var så takknemmelige - og alle var de så hyggelige å prate med.

Jeg synes Bymisjonen gjør et fantastisk arbeid - og jeg hadde en fin prat sammen med Finn Borgersen (prosjektmedarbeider) på østbanehallen hvor bymisjonen holder til i et prøveprosjekt nå. Her kan alle komme innom.

Natt til Lillejulaften.... og en veeeeldig fin gave!

Etter jeg var tint opp - Kunne julekosen begynne. Den startet meg meg om min kjære som spiste deilig mat ute og tok noen drinker. Vi så ut som to fjortiser der vi går å tuller og flørter, spiser hverandre opp med oppslukte øyne, henger over bordet for å være mest mulig nærme hverandre, hendene er i veien over bordet hver gang servitøren kommer, og vi kysser så leppene er to nummer større hele tiden. Sikkert irriterende for noen. Men det er jo så gøy å være så forelska.

Etter vi hadde spist, tatt noen drinker, dro vi hjem og utvekset gaver. Jeg har aldri fått en så fin julegave før! Og det lå tanke bak og han hadde brukt mye tid på å plukke ut nettopp den han trodde ville være meg. Og det klarte han jammen meg også.

Dette var en perfekt avslutning før jeg skulle dra videre til Voss.

Han gledet seg veldig til å gi meg gaven.... Og her er hva jeg fikk av han; en klokke fra klokkemerket TechnoMarine.

Han hadde virkelig lagt sjela si å finne en klokke som var meg! Og jammen meg klarte han det. jeg fikk med rem som jeg kan bytte også- men det er litt avansert tror jeg - så første gangen får urmakeren vise meg dette tror jeg.

Jeg er kjemepfornøyd og ble VELDIG glad da jeg åpnet gaven. Har aldri fått så fin gave fra en kjæreste før faktisk ;)

Han ble veldig glad for sin gave også :)

"Det Genève baserte selskapet TechnoMarine er kjent for sin evne til å skape dristige fusjoner mellom svært avanserte ur, uvanlige materialer og nyskapende og sofistikert design. Fler og fler er blitt oppmerksomme på denne ukonvensjonelle måten å skape klokker på og selskapet er blitt en pioner i et ellers konservativt klokkemarked."

"Klokkene er et unikt og ekspressivt alternativ til den tradisjonelle måten å bære en klokke på. TechnoMarine var de første som begynte med plast og diamanter på klokkene, noe som gir de et frekt og moderne uttrykk. Her har du muligheten til å personliggjøre antrekk og på den måten vise hvem du er. Dette er en av grunnene til at de er å finne rundt håndleddene til flere av stjernene i Hollywood. "

"Disse klokkene er ikke bare et verktøy for å vise tid, men et moderne luksustilbehør som følger din stil og ditt humør. Klokkene kommer med og uten diamanter og med stål eller rosé gold plated bezelring. Kappen og rem kommer i mange glade farger som kan byttes etter behov. Selve klokkeskiven kommer i variable uttrykk. Cruise-serien kommer i fire størrelser og samtlige modeller er vanntett ned til 200 meter. Serien er tilgjengelig med og uten stoppeklokke funksjon og viser i tillegg dato. Diamantmodellene er smykket med 116 diamanter på bezelringen (0,6 karat). Fornuftige priser og høy kvalitet Dette høres kanskje ut som en dyr designklokke, men det stemmer ikke helt. Klokkeserien, som har modeller både for kvinner og herrer ligger på et fornuftig prisnivå. Kjøper du de uten diamanter starter prisene fra tre tusen kroner. Cruise klokkene passer også fint som bryllupsgave, forlovelsesgave eller morgengave".

Tre nøtter til Askepott....

Etter å ha sagt hadet til kjæreste og gjøre seg ferdig med jobben - dro jeg avgårde i hui og hast superstressa med toget til voss lillejulaften. Et overfylt, trangt, gammelt tog - med endeplasser rett inn i to andre mennesker hvor knærne gnagdes inn i hverandre. Tre timer tok det før kaffevognen kom forbi. Men turen var hyggelig da jeg og mamma prattet med en snill og god dame fra Voss halve veien... Tilslutt gjemte jeg meg bak en jakke inntil vinduet og sov (var en ekkel mann som glodde så mye) resten av turen.

Det var godt å komme hjem til Voss etter å ikke ha vært her på lenge. Her var det nyoppusset og fint - og her hadde jeg to fine dager med mine nærmeste.

God mat, rolig og trygg stemning, hygge, kortspill og latter, opprømte diskusjoner, alle mulige temaer på bordet, tegnefilm og komedier, Askepott og tre nøtter, deilig fisk, dessert og kaker, pinnekjøttet til Bestefar fra Voss Kjøttindustri, lange frokoster med kakako....

Mye fint fikk jeg også. Bestemor hadde strikket deilige, blå ullsokker, gavekort på sportsbutikk, pysj, bøker, en hemmelig boks med personlig "touch", tøfler etc.

Så 2. juledag bar det tilbake til Oslo. Her ble jeg hentet av min kjære og vi hadde en super anenn juledag. Vi pyntet oss, spiste god mat og gikk en liten tur ut bare vi to. Så pratet vi hull i hodet på hverandre på et  utested, og drakk gode drinker og Cava. Så dro på meg nisseluen min og vi dro hjem før byen var omvendt til et eneste fylleopprør.

En perfekt jul.

Hvordan ble din jul?Bildet: meg og mamma - hun fikk en krone av meg som jeg tvang på henne ;)

PS! BILDER FRA JULA KOMMER

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

26, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

hallo

Kategorier

Arkiv

hits