Kan jeg få fargelegge litt for deg?

Røde nesetipper og stive smil

Høsten og vinter er i ferd med å overlappe hverandre. På bakken ute er bladene for lengst råtne, gule og brune her i Oslo. Ute blåser en kald vind gjennom Oslo`s gater. En vind så sur at den rusker litt i øregangene og en skynder seg fra A til B. Om morgen hutrer folk med kaffekoppene gjennom gatene og få smiler til hverandre. De kloholder på koppene sine, huden er blek og noen har røde nesetipper. Høsten synes mange er tung. Den er mørk, kald og mange blir derfor triste.

Fargelegg høsten slik du selv vil!

Det er mye en kan gjøre da for å gjøre høsten koseligere. Selv har jeg aldri vært glad i høsten. De rundt meg som har omfavnet høsten med smil ogkunsteriske utrykk om hvor fantastisk vakker den er - har jeg aldri helt forstått. Jeg har heller gruet meg til høsten - og aldri likt at bursdagen min er midt i oktober.

Men nå har jeg begynt å forstå at høsten er hva en gjør den til. Den har ikke så mye med mørket, kulden og kortere dager å gjøre. En kan selv skape lys i hverdagen, gjøre dagene lengre - eller hva er i veien med at de egentlig har blitt litt kortere da?

Dødt, kaldt og trist?!

Jeg finner på mye rart om høsten hvertfall. Og denne høsten har vært spennende på mange måter.

Se på bildet under! Skulle du trodd at jeg tok bilde av denne blomsten på søndag morgen og at neste morgen var det fire grader?! Nei, høsten kan fremdeles være i farger, ikke råtten, trist og mørk - som de fleste ser for seg og tror.

Bilde: Tok jeg i hagen til min venninne Tone Gudrun.

Noen forslag til hva du kan finne på på høsten - for å gjøre deg glad, eller andre, eller gjøre noe godt for deg selv eller andre:

Okey, siden jeg nå har skrytt over at høsten er fin osv - så skal jeg dele noe tips med dere. Og alt har jeg testet ut selv - og jeg lover at dette er koselige ting du kan gjøre for å glede deg selv - og andre du bryr deg om.

 1. Enten det er å late seg om kvelden med film eller bøker (Vel, nå har jeg ikke TV ennå - så film og Tv blir det ikke noe av på meg). Men om du har Tv og Dvd spiller; kjøp deg en spennende serie og se mange episoder i et eneste stort filmseriemaraton etter hverandre. Viktig med noe enkel fingermat på bordet også - og gjerne med gode venner.
 2. Eller hva med en skrekkfilm på kino og samtidig smyge deg tett inntil daten/kjæresten din eller holde hånden til din venninne mens dere fniser og småskriker omhverandre til halvdårlige replikker og effekter?
 3. Eller hva med å lage god mat og sitte timesvis å prate og spise med en venninne?
 4. Hva med å stå opp bittelittegranne tidligere enn vanlig å lage kakao med kokesjokolade og fløte en mandag morgen før jobb?
 5. Eller hva med å bake en eplekake og overraske venner!
 6. Eller lage grønnsaksuppe med alle de deilige norske råvarene bøndene har dyrket frem til oss. De smaker jo så godt nå om høsten.
 7. Eller hva med å gå på mystiske dater på ukedagene etter jobb - eller ta deg en lunsj med en venn på en lun kafè i deilige høstkler.
 8. Eller  varme deg under dyna og kline timesvis og varme hverandre - som om du var en fnisete fjortis!
 9. Eller hva overraske din kjære med å skru på litt ekstra varme hjemme i leiligheten å dukke opp lettkledd med en piknikk klar på stuegulvet en kveld?
 10. Eller hva med å sove over hos en venn du så ikke ofte ser og prate timesvis med litt deilig vin som du fikk anbefalt på polet for å prøve noe nytt?
 11. Eller hva med å kjøpe et lerret på "søstrene grene" og male deg et bilde og gi det i julegave til en du er glad i for eksempel?
 12. Eller hva med å gå ut i naturen og ta bilder av vakre ting du ser en dag du har litt tid?
 13. Eller hva med å dusje lenge og ta deg en hårkur og kjenn hvor godt det lukter av håret etterpå!
 14. Tenn masse stearinlys når du lager deg middag - det er så mye koseligere.
 15. Gå til innkjøp av ulike tesorter og drikk te hver dag; svart te, grønn te etc- og kjenn på nye smaker du før ikke har prøvd. Kjøp en kul tekopp også som bare er din!
 16. Gå en fjelltur, en tur i skogen eller ta bussen/banen/bilen til et nytt sted å utforsk litt som om du var en turist.
 17. Dans litt for deg selv hver dag, på badet, i stua, på trening, på do - hvor som helst. Dans gir deg glød og morro!
 18. Kjøp og skriv et kort til en du bryr deg om og send det avgårde med noen ekle, få ord. Det gjør deg og glad og tenk så morro å få et kort midt på høsten - og ikke bare sydenkort om sommeren! ;)

Ting blir hva du tenker det blir

Høsten er til for å gjøre oss litt kreative tror jeg. Så ikke tenk at den er så kiip og grusom som mange gjør- men sett litt piff, farge og glasur på den.

Juletre, fjelltur, yoga, slow-food, gode venner

Selv har jeg hatt en fantastisk helg. Sammen med kjære Tone Gudrun og hennes fantastiske kjæreste Roger. Og vi ghar kost oss masse i høstværet. Og om sola ikke hadde skint - så hadde vi likevel kost oss like mye. Sånn nesten hvertfall.

Jeg har vært i en juletreskog langt inne i Telemark og merket og plukket meg ut mitt juletre til jula. Det står klart i skogen med et rødt bånd rundt seg, og Tone tar det med seg når det nærmer seg jul.

Jeg har også  vært høyt oppå fjellet og kjent snøen under glatte såler, mens snørra rant, og kaffen smakte himmelsk der den varmet meg opp innenfra og ut i en fart.

Jeg har trent yoga med privattime og brutt barrierer jeg ikke visste jeg hadde en gang... hatt litt problemer med å gå de to siste dagene pga det - men det åpnet noe i meg.

Jeg har spist deilig lakseburger med hjemmelagde brød og laget sushi fra bunnen av.

Jeg har vært med på å brenne et gigantstort bål (for å rydde stranden til Tone) og danset og synget rundt det midt på natten mens flammene slikket opp mot himmelen og glørene sprutet vilt. Jeg har vært ute i naturen og sett solen skinne sine stråler ned på naturen og skape nydelige farger.

Jeg har ledd masse og hatt det helt topp.

Noen glimt fra min helg:

 

 
Klemmer Tingeling

2 kommentarer

linnsvaleng

10.nov.2010 kl.00:25

du kan fargelegge for meg :)

Camilla Tolaas

10.nov.2010 kl.00:41

linnsvaleng: Det vil jeg gjerne ;)Si fra tid og sted- så kommer jeg! ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla Tolaas

Camilla Tolaas

26, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

Kategorier

Arkiv

hits