Tillit.....

Noe å tenke litt over....

Tillit til livet og tilværelsen

Kan jeg stole på livet? Vi vet alle at vi ikke kan vite hva som skal skje oss eller våre kjære i løpet av livet. Vi opplever gleder, skuffelser, lykke eller sorg, helse og sykdom, liv og død. Utfordringer dukker opp og forandrer vårt liv.

Kan vi da ha tillit til livet?

Bildene over: Patrick Swayze, danser og skuespiller, kjent fra blant annet "Dirty Dancing" som var hans gjennombruddsrolle. Han døde av kreft i fjor...

Bildet over: Den kjente artisten Rihanna som ble mishandlet av sin kjæreste...

Tillit til oss selv

Vi opplever å bestemme oss for noe vi ikke greier å gjennom føre. Vi gjør ting vi skammer oss over eller i etterkant ville gjort annerledes. Vi tenker noe vi ikke liker.

Er det noen grunn til å ha tillit til oss selv?


Bildene over: Lånt fra google. Spiseforstyrrelse eller røyking og alkohol under graviditet.

Tillit til våre medmennesker

Gjennom samspill med mennesker rundt oss opplever vi stadig at det vi trodde om våre medmennesker ikke stemmer. De som vi stolte på, gjør ting som skuffer oss. De vi trodde ville støtte våre valg, har også andre perspektiver. De som viste tillit, misbruker den.

Er det da mulig å ha tillit til våre medmennesker?

Bildet over: Utroskap - noe mange opplever.

Bildet over: Jøder som må grave sin egen grav før de ble skutt...

Bildet over: Lånt fra google. Fra 2. verdenskrig


Det er to svar du kan velge å leve etter:

  1. Verden er grunnleggende utrygg og umuliggjør tillit
  2. Verden er til å stole på.


Bildet: Lånt fra google

Det første svaret: Ved å la være å stole på noen, beskytter vi oss mot verden, våre medmennesker og ss selv. Vi tar alltid forhåndsregler og dobbeltsjekker informasjon som gis slik at ingen blir lurt. Vi tar aldri utfordringer som gjør at vi misslykkes. Livet blir kanskje litt begrenset? Det negative blir i fokus og selvforsterkende.

Det andre svaret: Dersom vi mener verden er til å stole på, innebærer det tå ha tillit. Å la ting skje med den tro at det går bra, alt og alle vil hverandre vel. Uansett hvilken situasjon som kommer opp, blir det en løsning og det gir mening. Forsøker vi å leve ut fra tillit til oss selv, livet og våre medmennesker, vil vi sannsynligvis i økende grad oppleve tillit i våre relasjoner.

 

Så er spørsmålet bare   --------> Hva velger du å tenke???

2 kommentarer

Morten

05.okt.2010 kl.15:47

Går selvfølgelig for alternativ nr. 2 :) Fått meg blogg selv forresten..

Camilla

06.okt.2010 kl.12:32

Morten:BRA :) Hva heter bloggen din da? Den skal jeg sjekke ut ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

25, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

Kategorier

Arkiv

hits