Et lite ønske... om manerer i kollektivtrafikken!

Nordmenn og norddamer og manerer....

I går skjedde det igjen.
Nordmenn og manerer altså...
Se på bildet under, hva tenker du?Ja, det spiller ikke så stor rolle egentlig....
Spørsmålet er heller;  ville du likt å være en av de som skulle av toget her nå???
Nei, ikke det nei.

"Mose - skvise - dytte - pushe - deg ut og frem - prossessen" er vel "no problem" i hverdagen din kanskje? Survival of the fitest liksom? Får å nå toppen må en tråkke på. Dytte seg frem i livet, eller noe sånt.

- Nei, sier du. Tenkte meg nok det. Du opplever kanskje dette selv hele tiden? Jeg gjør hvertfall det. Og jeg begynner å bli drittlei.

Utskviserpassasjer nr. 1 eller 2.

Jeg havner veldig ofte blant de to siste som ikke får kommet seg av bussen... Hvorfor? Ja, si det du. Noen ganger er det vel min egen feil. Hvis jeg f. eks glemmer jeg skal gå av og spretter opp litt sent. Men som oftest, så er det fordi jeg nærmer meg utgangen i det jeg vil si er et normalt, høflig tempo. Hva jeg mener med høflig tempo? Det er sikkert ikke noe som heter det. Men jo, det jeg mener er et tempo hvor jeg ikke dytter de foran meg for å komme fortere ut.

Når jeg skal av en buss, et tog eller en trikk- kommer jeg meg ikke ut før over halvparten (vel, egentlig mer enn det og sånn neeesten 4/4 deler av folkemengden) av den pressende folkemengden har kommet seg inn i transportmiddelet.
Jadda, vi har alle det sikkert veldig, skrekkelig travelt hele tiden- men det går an å være litt høflig for det. Vise litt respekt for omverden i sånne små hverdagslige situasjoner.

 "Mooooosetrenden"


Så fort dørene åpener- mooooser folkemengden seg innover mot de som prøver å gå ut. Og dette skjer meg nesten hver dag i kollektivtrafikken....

Jeg erger meg utrolig over dette, så mye at jeg blir skikkelig sur der og da. At folk ikke kan inneha manerer og vanlig folkeskikk fatter jeg ikke. Hvor har det blitt av "nei, takk", "ja, takk", "velbekomme", "bare hyggelig du" - menneskene???
Er denne moooooooosemassen av en fokemengde de samme som tilbyr deg ekstra god service i butikken eller  som tilbyr deg et ekstra kakestykke i en middag? Det fatter jeg hvertfall ikke - om dette er tilfellet. Skrur vi av høfligheten så fort et transportmiddel vi skal av eller på dukker opp? Så putter vi den på igjen når vi har gått av trikken og svinger inn på kontoret og smiler hyggelig til kollegaene og holder døren oppe til og med for en kunde som er på vei ut?

Mitt hemmelige våpen


Der kommer f. eks jeg med den rosa bagen min og skal ut - og folk driiiter i det- de bare skyver seg frem, dytter seg inn i folkehavet og inn i bussen. Inn i meg- dytter meg innover i trikken igjen. Tusen takk, du. Ja, jeg ville være med litt lengre trikketur likevel ja. Fint DERE påpekte det så elegant. Pådyttet det, mener jeg.

Jeg hørte meg selv plutselig si til "utskivser-passajser nr. 2" som var en mørkhudet mann i tretti-årene (tror jeg):

"Åhhhh, folk er så jævlig frekke - de bare dytter seg på - før andre får kommet seg ut!! Folk er så UTROLIG høflige HER!!!"


Han snudde seg mot meg, mens han smilte og nikket enig til meg.... Litt sånn matt og trist så han ut (slik som barn gjør når nugattiboksen har blitt tom....).

Så tok jeg bagen min og snudde den slik at posisjonen på den ble mest mulig bred, plagsom og i veien. De jeg nå hadde blitt mooost av skulle nå få "smake samme metode". Så jeg moooooooooste jeg meg fremover med bagen på tvers. Ønsket jeg hadde hatt en bredere bag. (Neste gang med en gardintrapp, fiskestang eller noe i den duren).
Jeg dultet nå  "liksom" tilfeldig borti de. Skjult aggresiv taktikk - som funket... så bar det videre til neste buss....Vær så snill og tenk på det neste gang du tar bussn/trikken/toget - at verden blir et trist sted - om vi skal la alle manerer forsvinne en etter en... Så derfor: Vent på siden av inngangen til folk har fått kommet seg av.

...og ja - MAN BØR REISE SEG FOR GAMLE DAMER OGSÅ..... Sånn i tilfelle folk glemmer dette fremover også...

4 kommentarer

01.sep.2010 kl.11:03

du fremstår som en komplett idiot og som det tørreste menneske på to bein i denne bloggen.

blir flau av og lese dette.

skulle tro du var en veslevoksen 12åring med alvorlige problemer i hode.

måtte bare få det ut!

ps.ingen fare, skal så klart ikke lese her mer:)

Camilla

02.sep.2010 kl.01:56

Anonym: Jøss, så det er jeg som virker som en 12 år gammel idiot? Hm... Om jeg leser en blogg, artikkel eller noe annet som jeg ikke liker, bruker jeg hvertfall ikke tid på å kommentere det slik du gjør. Barnslige, umodne personer med litt for lite å ta seg til gjør dette. Eller mennesker med "skjult" aggressjon. Jeg har mange venner som blogger og mottar akkurat denne type meldinger hele tiden... Hovedårsaken til sånne type meldinger er ofte: sjalusi og/eller ustabile folk.

Ps! - Med alle dine skrivefeil-virker du i tillegg lite smart.

Kristoffer Ekornes

09.sep.2010 kl.19:56

dette irriterer meg også... grr... men det er jo det at folk er så egoistiske - de bare SKAL ha en sitteplass, koste hva det koste vil :) klem Krissi. ps bursdag, Stian, imorgen :D jajajajaja

Camilla

10.sep.2010 kl.19:27

Kristoffer Ekornes:hehe, jeg veit Kris! SUPERIRRITERENDE! ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

25, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

Kategorier

Arkiv

hits