OKSELØP OG DYREMISHANDLING!

Vet du hva okseløp er for noe egentlig?

Du har kanskje sett det på nyhetene i forbifarten, slik som meg?
Eller lest om det på VG nett når et dødsfall inntreffer.... Et dødsfall på et menneske, mener jeg. For oksene- hvem bryr seg vel om dem???

I juli i år kunne man lese om enda et dødsfall.... Hm... føler ikke særlig medlidenhet for dette mennesket egentlig. Var ikke dette mennsket seg selv bevisst på dyremishandlingen man holdt på med? Vet man ikke hva man går til ved å delta på dette; et mulig dødsfall. Tirrede, mishandlende okser som kommer løpene mot deg nedover trange gater....
At man setter livet sitt på spill her, er jo det selvsagte. Det som liksom gjør det så "macho" å være med på dette for mange... (Legg merke til gåseøynene rundt macho).

Okseløpet kort fortalt:
 
Okseløpet har blitt en årlig tradisjon og arrangeres i forbindelse med San Fermín-festivalen. Okser jager folkemasser gjennom gatene. Deltakere kledd i hvitt, med røde hals- og livtørkler, løper foran en okseflokk på seks dyr gjennom en løype på 825 meter. Underlaget er brostein, men myndighetene malte i 2005 gatene med et spesielt belegg som gjør at både okser og mennesker lettere holder seg på beina. Inne på tyrefekterarenaen blir oksene drept. Flere dyrevernere tar sterkt avstand fra okseløpet og kaller det dyreplageri. Festivalen tiltrekker seg over én million mennesker.

Farlig rase.....

Jeg har sett dette "beryktede okseløpet" på nyhetene hver sommer. Tenkt for meg selv (ristende på hodet) at det er grusomt, farlig, tåpelig og alt det der. Men har aldri tenkt så mye over hva det egentlig går ut på. Hvorfor det finnes? Hvorfor noen ofrer liv for dette? Hvorfor mennesker for et kick av dette? Oksene blir sett på som de farlige. Er det egentlig de som er den farlige rasen her?

Jeg har nå lest gamle og nye artikler på nettet, sett vidoer på youtube.com osv. Endte opp på dyna på sengen ganske opprørt og sint. Herregud, så tåpelige, små vesener vi mennesker er. Som oppsøker denne type adrenalininnsprøytning, får kick av dyreplageri, drikker oss fulle på tribunen med barn og ungdom-og med forundrende øyner hoier, jubler og vitner til DYREMISHANDLING på høyeste plan! Det er jo det dette er. Jeg kjenner jeg trykker hardt på tastene nå - og hardere blir det.

Dyreplageri


  • Hvorfor godtas slik?
  • Hvordan får mennesker seg til å reise ned for å løpe fra dyr som er langt sterkere enn dem, langt tyngre enn dem, og kan kaste dem rundt som filledokker, rive opp lårene, punktere lungene, knuse skallene?  
  • Hvorfor godtas det at okser skal drives inn i en hylende masse hvor alt de opplever er kaos og bråk og deres naturlige reaksjon er å komme seg vekk? Og de blir jagd videre og videre, for så å ende opp som ofre for tyrefekteridioter som skal stå og veive med sine sverd og kapper mot allerede utslitte og forvirrede okser
                   
  • Er mennesker virkelig så primitive at de finner dette oppbyggende og konstruktivt?Vazelin i øyne og  innsmurt endetarm

Både tyrefekting og okseløp blir prakisert som underholdning. Tribunene er stappet med tusenvis av folk (barn, ungdom og eldre- jada, alder ingen hindring her) som spiser matpakkene sine, drikker seg fulle, hoier, hyler og jubler til dyrepiningen foran dem....

Dette er en fryktelig "sport" som dreier seg om å hisse opp en okse ved gjentatte ganger å provosere dyret til å angripe en mann med ei svær rød kappe, og så stikke små spyd inn i ryggen på den. Målet med dette er å "fucke opp" oksen så den blir forbanna, og ved at den blir hissigere og hissigere så skal dette visstnok få frem matadorens dyktighet enda mer.

Før det i det hele tatt kommer noen inn i ringen er oksens øyne tilsmurt med vazelin (slik at det ikke ser særlig godt!). Endetarmen er fylt med et stoff som tetter tarmåpningen slik at det ikke skal komme avføring ut mens den dør. Det finnes ikke noe menigsfylt eller naturlig med noe av denne "sporten".

Dette er REN PUR MENNESKLIG MISHANDLIG AV EN ANNEN SKAPNING SOM ER STERKERE ENN OSS...men som gir enkelte mennesker kick å "beseire"....

      

Pining i 20 min med små spyd...

Under tyrefektingen når matadoren har pint dyret lenge nok med små spyd, kommer kampens avslutning. Et sverd skal nå drives inn i dyret og ideelt sett treffe hjertet slik at dyret dør. Matadorens grumsomhet har nå mulgihet for å komme enda mer til syne..... For dersom dette sverdet ikke dreper dyret automatisk, driver det dyret til å lløpe til høyre og venstre slik at sverdet skjærer opp lunger, hjertet og andre interne organer slik at dyret til slutt dør av skadene. Alternativt forsøker han et nytt sverd.

Hva er ditt syn på dette? Synes du det burde være totalforbud på okseløp?

PS! Jeg trykker hardt, hardt på tastene nå.*TINGELING*

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

25, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

Kategorier

Arkiv

hits