Moss er en sjarmerende, velduftende og vakker by -dermed BASTA!

Moss har mange rykter på seg.

Moss er en by som mange mobber: Det sies at det stinker der, det er stygt der etc.
Jeg kan bekrefte og avkrefte en del rykter (tror jeg) etter å fått en grundig omvisning i Moss.
Dette innlegget er til ære for en ekte Mossegutt - du vet hvem du er! ;)


Salsa i Moss

For en uke siden var jeg i Moss sammen med et par engasjerte salsa-entusiaster fra Oslo- og møtte enda flere salsa- entusiaster fra Moss som hjalp oss! Vi var på Mosseporten noen timer og promoterte før ny kursrunde starter opp her 12. april.

Mossefolk liker ikke høyt lydnivå....

Det gikk nå fint dette, utenom at lydnivået på musikken vår var pinlig lav... Dette fordi noen butikker rundt oss var kiipe. Kom en gammel, hissig mann bort og kjeftet på oss.. jeg trodde seriøst øyenen skulle sprette ut på den mannen, så sint var han.

Var ikke mye lyd de tålte for å si det sånn. Det la en liten demper på at folk i det hele tatt så oss, men da måtte vi jo bare gjøre det beste ut av det.

Bilde: Ingvild fikser plakater som vi skulle henge opp
Moss serverer gigantiske porsjoner

Etter noen timer på Mosseporten med dansing og utdeling av flyers, dro alle til sitt. Jeg og vår instruktør Carlos skulle ta toget til Oslo igjen, men her ble vi lokket av Anders (også kalt: susie Q- neida-det er bare jeg som kaller han det altså) til en matbit før vi skulle dra. Vi dro ned på et kjempekoselig sted (husker ikke hva det heter) som har opprinnelig vært en mølle- møllebyen kanskje?

Her spiste vi gigantiske porsjoner med mat...Carlos og jeg delte rett, og enda klarte vi ikke spise opp alt engang. I moss er porsjonene store. Så bestiller du mat på dette stedet, blir du vanvittig mett.

Moss har en kjempefin, lang brygge!

På vei til toget fikk vi omvisning av bryggen... Sola skinte og det var fristende å sette seg ned på en benk og ta en vårpils :) Hvem påstår at Moss er en stygg by- det er jo utrolig sjarmerene og vakkert her! Kunne godt bodd her jeg :)Moss har snille gentlemenn å by på

På senteret var folk i butikkene utrolig hyggelige, vi fikk legge igjen flyers overalt..det hadde ikke skjedd i Oslo for å si det sånn...

Vi vandret nå litt rundt i Moss før vi skulle ta toget,og her virket det som høfligheten sto høyt. Folk hilser, de smiler, "smalltalket" i vei med hverandre.

Videre bar det ned mot vannet. Carlos måtte frem med brillene, og gentlemannen Anders insiterte på å bære min KNALLROSA bag.... Den er altså ikke hans! :)
Mossegutter er gentlemenn kan det virke som.Moss stinker ikke

Så omsider kom vi frem til Tollboden, her ligger PEPPES PIZZA, og de har en stor uteplass. Her begynte tankene om å arrangere salsafest å komme. Anders forklarte i vei, så vi kunne se det tydelig for oss! Tenk deg dette stedet om sommeren!?! Masse folk, salsa musikk og dansing!

Ja, da hadde vi spasert rundt i Moss noen timer, og det var kun et sted det luktet vondt (og det var i en tunell da vi satt i bilen til Omar...kanskje var det noen som hadde prompa også?!) Jeg kjente aldri noen vond lukt der jeg var hvertfall!

Ja, så måtte jeg ta bilde av denne utslitte båten som lå ved kaia... den hadde sin sjarm den og da :)
Her er hva wikipedia sier om Moss:

Moss er en by og kommune i Østfold. Den grenser i nord til Vestby, i øst til Våler og i sør til Rygge.

Moss har et mangfoldig industri- og handelsmiljø, kunstgallerier, variert fjord- og innlandsnatur med Jeløya, Mossemarka og Vansjø. Moss ligger sentralt ved Oslofjordens østside midtvegs mellom Oslo og Sverige og har blant annet fergeforbindelse over Oslofjorden til Horten og Vestfold, samt direkte flyforbindelser til byer i Norge og Europa via Moss Lufthavn, Rygge. I Moss ligger også Statens Hus med Fylkesmannen og de fleste av statens øvrige virksomheter for Østfold. Byen er et viktig handels- og servicesenter for et oppland. I de fleste sammenhenger innbefatter Mossedistriktet kommunene Rygge og Våler. Også deler av Råde og Vestby regnes til tettstedet Moss. Moss har to videregående skoler, Kirkparken vgs og Malakoff vgs som drives av Østfold fylkeskommune.

Grunnlaget for byen Moss er å finne i en kombinasjonen av gode kommunikasjoner og vannkraft. Mossefossen, med et vannfall på ca 20 meter, la grunnlaget for et mangesidig næringsliv med sager og møller. Mossesundet bød på en god havn, til tross for en lang adkomst nord om Jeløya. Et alternativt ankringssted var Værlebukta, som ligger utsatt til for sydlige og vestlige vinder.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

25, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en (snart) 25 år gammel jente fra oslo, som nå kaster meg på bloggbølgen! Nå har jeg akkurat fullført en Bachelor i Markedsføring og Relasjonsledelse på Markedshøyskolen i Oslo. Dette var tre år som gikk skremmende fort! Tidligere har jeg gått videregående (allmenn studiekompetanse); musikk, dans og drama-linjen i Bergen. Så har drevet mye med sceneopptredninger, dansing og jobbet som dansepedagog! Jeg har vært i kosmetikkbransjen i fem år nå.Jeg har stort sett jobbet i butikk, men har også holdt Lancòme sine Make-up kurs/salgsteknikkurs i hele Norge et år, samt pressevisninger og andre samarbeid og events! Nå hopper jeg tilbake i dansens verden- når jeg nå begynner å jobbe i Salsa Kompaniet-norges største salsaskole!

Kategorier

Arkiv

hits