My lips are sealed with....!

Leppene våre sier mye... selv om de er musestille! 

Lepper kan vitne om varme og mottakelighet, sier professor Michael Cunningham fra University of Louisville til BBC. De er veldig uttrykksfulle, og når noen virkelig er glad for å se deg, blir leppene deres rødere og større. De svulmer også opp når vi blir opphisset har jeg lest ;)

Visste du at også at...

* Lepper er et av de mest følsomme områdene på menneskekroppen. 
* Leppene består av sine egne muskler, noe som gjør dem enkle å bevege.
* Under den tynne huden ligger blodårene, og det er disse som gir leppene farge.
* På kvinner er fyldige lepper ett tegn på at hun har mye østrogen, og at hun er fruktbar.
* Menn blir ubevist mer tiltrukket av fyldige lepper pga fruktbarheten, og derfor har det blitt vanlig for mange å sminke leppene større - slik at menn blir fortere tiltrukket.
* Kvinners røde lepper symboliserer kjønnsleppene deres!
* Munnen er noe av det første man legger merke til hos mennesker!


(Bilde er lånt fra Google)

Flere kilo med gloss smører vi på

Jeg har i mange år jobbet innen skjønnhet og kosmetikk både i butikk som selger og som makeup artist for et av verdens ledende kosmetikkmerke.
Jeg har holdt en rekke make up kurs/opplæring som Lancôme sin representant  i hele landet for butikkansatte i Kosmetikkbransjen.
Jeg har vært med på pressevisninger med masse nyskjerrige journalister med tusenvis av spørsmål, og som alle vil bli sminket og prøve det siste nye.
Jeg har sminket mange nervøse bruder på bryllupsdagene deres.
Jeg har forsøkt å overbevise enda mer nervøse bruder om riktig valg av leppestift noen uker før de gifter seg.
Smågretne, kvisete modeller har jeg sminket - og de mer hyggelige og mindre kvisete modellene til motevisninger og andre event.
Jeg har sminket menn som jeg aldri hadde gjettet på at brukte sminke, og andre menn som det virkelig synes i skjegget deres at de bruker sminke, og sminket menn som ikke vil ha på seg sminke.
Jeg har sminket tunge øyelokk som ligner trekkspill, bittesmå lepper og fyldige lepper.
Jeg har pgså sminket altfor unge øyelokk, som ikke burde blitt dratt avgårde for å bli sminket av meg av  sine oversminkete mødre.
Jeg har sminket rumper, lår, legger og ansikt på hysteriske undertøysmodeller som løper småstressa omkring- og en haug med vanlige folk i aldre av 15- 80 år til ulike anledninger!

Har opplevd mye gøy, en del sykt, en del slitsomt, men for det meste positive situasjoner med kvinner og menn som ønsker litt forandring (eller mye forandring).

Men det som er til felles for de fleste jeg har sminket og rådgivet... Det er at den perfekte leppestiften/glossen- som ikke skal være for tørr, for seig, for tynn, for tjukk, for blå, for gul etc. - er den absolutt vanskeligste delen ved makeupen å bli fornøyd med!!! Tenk hvor mange kilo med gloss vi smører på oss i løpet av livet (og spiser) og likevel blir vi aldri helt fornøyde... og fremdels er vi på jakt etter den perfekte! Hvor befinner den seg? Hva heter den? Hvordan er den?

Lepper er på alles lepper for tiden!


Men det aller kjedeligste og vanskeligste jeg har av erfaring...Det er "leppestift-kundene". Ja, bare spør de som jobber i butikk med makeup, jeg tror de vil være enige. Men vi jenter er opptatt av leppene våre og må liksom ha enda en gloss- mens menn klør seg i hodet. Hva skal vi med enda en gloss da?

"Hei, du , jeg skulle hatt en  ny leppestift..."
Det går kalde ilinger nedover ryggen på den ekspeditøren allerede...
"Ånei, tenker hun...enda en leppestiftkunde i dag...æsj..."
Det kommer hele tiden kunder som for hundrende gang vil kjøpe seg en ny leppestift etter å ha feilet de 99 andre gangene. Dette forklarer hun selvsagt detailjert og lenge. Hun viser gjerne alle hun har i vesken også, og smører gjerne en ekkel, gammel en på hånden til ekspeditøren og sier "denne liker jeg ganske godt da..."

Det store "leppestiftvalget"- like viktig som et huskjøp!

Problemet er at når en kvinne skal handle leppestift, så er dette valget mer omfattende en et huskjøp. De har allerde på forhånd et bilde i hodet sitt over hvordan den nye leppestiften skal se ut, men har ikke peiling på å formidle det til de stakkarne som prøver å hjelpe til i butikken. En vanlig klisjè er kunden som sier:
"Jeg skal ha en vinrød leppestift, den skal ikke være for gul, for jeg er vinter, og det skal ikke være mye blått i den".

Ja, den er enkel du!

Kundene sier de er vinter, vår, høst, sommer- you name it - og det er det liksom.
Men de skjønner ikke at det er ikke sånn lenger, at det bestemmer hva du kler og ikke kler av farger. For vi farger håret, vi er i syden midt på vinteren, vi bruker selvbruner- ja, vi jukser med fargene våre rett og slett!
Og mange leppestifter har både gult og blått i seg også.
Og vinrød?
Det er jo sååå mange leppestifter som går for å være vinrød da!
Ja, de skal ikke ha en som er for blå sier de ofte, og den de spaserer ut med etter en times tid frem og tilbake i butikken- den er fuscha-farget! (Rosa/blå/rød) Og det til kunden som ikke skulle ha en leppetift med blått i!
Dette skjer hele tiden. Litt av et huskjøp!


(Bilde er lånt fra Google)

Desperate etter skjønnhet

Desperasjonen etter skjønnhet har til alle tider fått kvinner til å gjøre usannsynlige ting med kroppen sin. På 1800-tallet brukte de den giftige planten belladonna i øynene. Giften skulle få øynene til å stråle, men bivirkningene kunne i verste fall medføre døden.

I 1910 var det vanlig at kvinner tatoverte på leppestift. Peeling var også populært. En kombinasjon av syre og elektriske støt ble påført huden. En annen form for kirurgiske inngrep besto av parafin, som ble kjørt inn i kinnet og øyeområdet med en sprøyte. Herregud, det var rene galskapen den tiden å skulle være fjong og fin!

Rundt 1930 kom en ny farge til vippene kalt Lash-Lure, som førte til væskeansamlinger, oppsvulmete øyne, blindhet - og i verste fall til døden. Dette kaller man å lide for skjønnheten!!! Eller dø for skjønnheten er vel rettere sagt...


(Bilde er lånt fra Google)Lepper var viktig også i krig og fred og sånn...

Romerriket så store fremskritt på skjønnhetsområdet. Adelige kvinner (og menn også) brukte kalk og hvitt bly i ansiktet for å få blek hud. Til rouge og leppestift brukte de farge utvunnet fra insekter og bunnfall fra rødvin.
Eller under andre verdenskrig for eksempel, så  var det stor mangel på mange ting. Men i Storbritannia ble leppestift ansett som "et nødvendig og viktig produkt" som ga større kampvilje til kvinner som gjorde en krigsinnsats! Du verden! Tenk om sjefen hadde tenkt sånn når vi klinte på oss en gloss før et kundemøte!

Vi trenger ikke lide for skjønnheten mer

I dag har vi heldigvis ikke slike ting på markedet. Spesielt her i Norge er det veldig strengt med hva som befinner seg på markedet. I dag skal en ikke trenge lide for å skinne litt ekstra! Det er de små detailjer som ikke koster mye anstrengelse å gjøre, som gjør de store underverker!

Gutta faller visstnok i staver over svære, røde trutmunner, mens de helst ikke vil ha damer som kniper leppene sammen. (Det sender nemlig ut signaler om at de er litt knipne ellers også.) Tørre lepper er ikke behagelig og ikke heller særlig attraktivt. Man får ikke lyst å kysse flassete, innskrumpa lepper. Det er sant at tørre lepper er et symptom på vannmangel, og at en bør la leppene puste! Det er viktig med hva du smører på, og dette har jeg prøvd å formildle til kunder i mange år da jeg jobbet i kosmetikkbransjen. Det har litt med hva du smører på også nemlig! Det er stor forskjell på forskjellige lip-balsamer. Noen kan gjøre leppene bare enda mer tørre nemlig.  

Yes, my lips are sealed with.... Glossy Minerals!

Som alle har fått med seg, mineraler er in i tiden. Overalt ser man reklamer om mineral make up!
Men som Celina Midelfart sa på helsemessen (12-14 feb), jeg kaster meg aldri på en bølge bare. Samme her! Jeg liker alltid å lese, sjekke ut fakta, grave litt og se seriøs forskning! Jeg bruker ting jeg vet er gode, ikke fordi de er in. Det er fordelen med å ha jobbet lenge i bransjen som jeg har gjort, vi klarer enkelt å luke bort dårlige, nye produktene som kan lure mange. Jeg bruker ikke bare mineral make up, men har gått mer og mer over til dette, da jeg tydelig ser forskjell på huden min også. Den puster faktisk med mineral makeup- og det synes!

Glossy Minerals fra Lypsyl er en nyhet i sortementet til lypsyl! Den har jeg lest en del om nå, og skal faktisk kjøpe meg den i morgen, da jeg er fryktelig tørr på leppene for tiden, og kjæresten min kommer på besøk i morgen. Vil ha kyssbare lepper til Valentine vet du;)

Denne glossen består av helt naturlige ingredienser, og vil være noe helt annet for deg som har vært vant til glosser som skal være pleiende, men som er basert på "kufett og sauefett" (som mange dårlige leppebalsamer er). Det de gjør er å tørke ut leppene dine enda mer, og gjøre deg avhengig, slik at dropper du en dag med den, så blir de værre enn det de var til og begynne med.  

..og husk ...når noen er glade for å se deg... så blir leppene deres rødere og større... smør på litt Glossy Minerals med litt farge, så blir du helt kyssbar  når du møter en DU blir glad for å se;)


          Smaaaask på deg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

25, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en (snart) 25 år gammel jente fra oslo, som nå kaster meg på bloggbølgen! Nå har jeg akkurat fullført en Bachelor i Markedsføring og Relasjonsledelse på Markedshøyskolen i Oslo. Dette var tre år som gikk skremmende fort! Tidligere har jeg gått videregående (allmenn studiekompetanse); musikk, dans og drama-linjen i Bergen. Så har drevet mye med sceneopptredninger, dansing og jobbet som dansepedagog! Jeg har vært i kosmetikkbransjen i fem år nå.Jeg har stort sett jobbet i butikk, men har også holdt Lancòme sine Make-up kurs/salgsteknikkurs i hele Norge et år, samt pressevisninger og andre samarbeid og events! Nå hopper jeg tilbake i dansens verden- når jeg nå begynner å jobbe i Salsa Kompaniet-norges største salsaskole!

Kategorier

Arkiv

hits