Tro, hat og kjærlighet....

Vegas...og gamle minner...

I kveld var jeg og Astrid og så jeg filmen Vegas på Saga. Jeg hadde vunnet billetter til førpremieren ...
og ante ikke hva som ventet meg mer enn en setning jeg hadde lest om filmen som lød som så: 


Du velger ikke familien din. Du velger dine venner.

 

- Og den setningen burde noen ganger være til mer ettertanke hos noen!

vegas
Vegas er historien om Thomas, Marianne og Terje - tre ungdommer som ikke har noe sted å være. Etter å ha sett sin mor bli banket opp, blir Thomas plassert på et ungdomshjem. Hvor lillebroren hans er vil ingen si, men Thomas har sverget på å finne ham. På ungdomshjemmet møter han Marianne som nok engang har fucket opp alt, og Terje som virker som om han er fra en annen planet. De tre har en felles drøm, og sammen legger de ut på en reise fylt av tro, hat og kjærlighet, der ingen kommer dit de hadde planlagt, men alle finner hjem. 


vegasstillbilde

Filmen traff meg så i hjertet.
Eller rettere sagt, i sjelen
. Langt inn i sjelen.

Den fikk gamle minner til overflaten igjen.
Og takket være dette og de spesielle scenene i filmen som traff meg...forstår jeg bedre enn viss person nær meg idag, enn jeg noen gang har gjort. Jeg er uendelig glad i han.

Vegas har glimrende, unge skuespiller fra Bergen med seg. Gjennom unike, vonde og tragiske historier, blander de humor inn på en god måte. De spiller så utrolig godt! Replikkene er ikke alltid replikker som er enkle å formidle troverdig- men de gjør det så sinnsykt fint hele tiden! Jeg bare vet jeg kommer til å se mer av disse lovende skuespillerne på kino! Karoline Stemre er en av de beste kvinnelige skuespillere jeg har sett på lenge! 

Filmen er også filmet i Bergen og fikk frem masse minner fra tiden jeg bodde i Bergen. Syv år av min barn/ungdomstid bodde jeg jo der. Bare for eksempel den kirken de bruker i filmen i flere scener, har jeg konfirmert meg i, min bror konfirmert seg i og min fetter ble døpt her etc.

 

Underveis i kinoen... brast jeg plutselig ut i gråt og gjemte meg inntil Astrid. Det var en film scene som vekket gamle minner. Hun forsto jo hva det gjaldt, siden hun kjenner meg godt, og klemte hånden min resten av filmen.

 

Nei, denne filmen var og er en tankevekker for alle oss som tar de rundt seg for gitt. Og det gjør vi alle som en av og til. Og det er veldig synd. Men i disse travle tider med store nettverk, er det vanskelig å være der for alle til enhver tid.

Og jeg må si at jeg beundrer de mennesker som velger disse omsorgsyrkene av et eller annet slag. Men barnevernet... de mener jeg fremdeles er like barenfjerne som de alltid har vært... Det vises også i denne filmen hvor lite kunnskapsrike denne etaten fremdeles er, da de splitter to søsken fra hverandre.Det finnes ikke noen mer i verden som får deg til å føle deg så maktesløs, tom og fortvila enn å bli splittet sånn! Her snakker jeg av egen erfaring... 

Velg dine venner med omhu, for de velger du faktisk! Og de er med på å forme deg og ditt liv og hva slags menneske du blir... "Vis meg dine venner...og jeg kan også se hvem du er", er et ordtak. Jo eldre jeg blir, jo mer tydelig ser jeg at det stemmer godt...

Venner kan ofte være de som blir din undergang...om du ikke velger de me omhu... men de kan også bli din unnsetning!

 

Takk!! - for at jeg er så heldig å ha gode venner. De vet godt hvem de er. Noen snakker jeg nesten aldri med, men jeg vet de er der, og det vet hvor de har meg. Håper jeg da hvertfall! Og noen snakker jeg mindre med nå enn før, men det betyr ikke at de er like gode venner for meg.

Andre snakker jeg med daglig, og de gjør hverdagen betydningsfull... du er med de og de er med deg i lite og stort!

Akerselva og fakkellys

  

Videre etter kino,hentet vi Maya  - så dro vi hjemom meg og kledde oss litt mer varmt. Videre gikk vi for å møte noen flere venner for å bli med på en unik opplevelse langs Akerselva! Nemlig, Elvelangs i fakkellys! Tusenvis av fakler var tent langs hele Akerselva som en hyllest til høstjevndøgn - når dag og natt er like lange.


fossimorket

 

Salsa Kompaniet, firmaet jeg begynner å jobbe i nå snart, hadde danseshow her! De var så flinke! At de klarte å danse så hot i den kulden er også beundringsverdig!!!

Det var virkelig masse morsomt å se på her! I fjor var det 30 000 mennesker her, hva det var i år, aner jeg ikke ?
- men det var trangt om plassen for å si det sånn!

   

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Camilla

Camilla

24, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en (snart) 25 år gammel jente fra oslo, som nå kaster meg på bloggbølgen! Nå har jeg akkurat fullført en Bachelor i Markedsføring og Relasjonsledelse på Markedshøyskolen i Oslo. Dette var tre år som gikk skremmende fort! Tidligere har jeg gått videregående (allemenn studiekompetanse); musikk, dans og drama-linjen i Bergen. Så har drevet mye med sceneopptredninger, dansing og jobbet som dansepedagog! Jeg har vært i kosmetikkbransjen i fem år nå-og her er jeg fremdeles ennå-da jeg trives utrolig godt med det!Jeg har stort sett jobbet i butikk, men har også holdt Lancòme sine Make-up kurs/salgsteknikkurs i hele norge et år, samt pressevisninger og andre samarbeid og events! Det er en utrolig god følelse når man får den spesielle kundekontakten, eller en kunde som føler seg så utrolig mer vakker og spesiell hun forlater butikken etter du har brukt litt tid og gitt litt personlig rådgivning på vedkommede. I tillegg jobber jeg som vertinne/servitør på oslo`s hotteste utested (med de herligste kollegaer)-som selvsagt er Luux! Så får vi se hvor ferden går videre da!

Kategorier

Arkiv

hits