Vis meg ditt Stjernetegn - og jeg skal si deg hvem du er!

Stjernetegn har alltid fasinert meg! - Og jeg simpeltheten elsker skeptikere på dette området! For det er så gøy å få dem litt mindre skeptiske, bare ved å lese opp litt fra en bok jeg har... men først må du jo klare å få lov til å henyte frem boken da.... Det er det vanskeligste med det hele også faktisk! Etter det, er det morroa starter!

En bok om temaet som er veldig morsom å lese heter "Stjernetegn", skrevet av Linda Goodmann. Hun har solgt millioner av eksemplarer verden over! Boken min er full av markeringtusj og er godt belest av meg og mange av mine venner! Den var utrolig populær å ha med seg på Esthetique på Steen & strøm en periode også! Og jeg har fått mange skeptikere til å gi seg over etter de har lest noen avsnitt i den om sine egne stjernetegn!

Et menneskes stjernetegn inneholder omlag 80% sannhet for dette mennesket, og noen ganger 90%. 

"Det stjernene sier" i ukeblader og aviser, er ikke basert på den nøyaktige grad til solen, til månen og til de åtte planetene da du ble født. Disse horoskopene kan være morsomme, men man må regne med at de ikke er riktige. 
 
For noen år siden, var jeg såpass inn i dette, at jeg kunne gjette stjernetegnet til alle folk som kom inn på et voirspill! Venninna mi, Karen, synes dette var en morsom lek - og jeg gjettet alltid riktig. Noen synes nesten det var skummelt, og lurte på hvordan det var mulig å gjette dette!

( Det enkleste å gjette var selvsagt vannmenn... dette pga hodefasongen deres... de har større hode enn andre stjernetegn).

Her er jeg og Karen, faktisk fra et voirspiel på Stord. Hun er født i Tyren, og er virkelig den typiske Tyr....

"Uttrykket i den kvinnelige tyrs øyne vil være rolig og litt svakt, men likevel direkte. Hun beveger seg grasiøst, men litt tregt, man merker at hun har skjulte reserver. Når de spiser, tygger de omhyggelig sakte...ofte har de en hårlokk eller en hårkrøll som henger ned midt i pannen. Ikke alle, men svørt mange tyrer har krøllet eller bølget hår....Hun er hva man kaller et fysisk menneske....utsyn og storhet i naturen gjør henne estatisk... Den kvinnelig tyr er ingen pyse...."
sommertid 058

- Dette var jo bare noen få setninger om henne - men hun er faktisk den sterkeste jenta jeg kjenner!
Og hun er ingen pyse - hun har reist verden rundt alene med en ryggsekk på ryggen, hun har seilt verden rundt som matros på et seilskip dominert av menn, og seilt også over atlanterhavet fra Afrika til Caribien i uvær. Hun er fysisk og psykisk en utrolig sterk personlighet! Hun har viljekraft og styrke som en okse - og hun simpelheten elsker natur, fjellet, havet og fiske! ... Ja, hun kan faktisk være i stand til å sette ut gutter helt, når hun setter i gang båten og kaster snøret i havet mens måkene skriker på himmelen. ....og ja, hun spiser utrolig sakte........... og om hun er grasiøs!?! Ja, det er hun hvertfall - skrittene hennes er lette, selv med de tyngste fjellstøvler på bena i myr oppover fjellet... og ja, hun har også danset ballett!! ... Hun er tyren....

I dag er jeg ikke like god på dette, og kan bomme kraftig. Men som regel er jeg nærme når jeg gjetter.

Men hvordan er det mulig å kunne gjette hvilket stjernetegn noen er født i?

Jo, utseendet spiller en vesentlig rolle her- det er nesten enklere å gjette ut fra utseendet til en du ikke kjenner, en å begynne å stille spørsmål som går på personligheten for å gjette til den du så vidt kjenner foran deg. Gåstil, armlengde, skostørrelser, hender, hodefasong, neser, smil, øyne, holdning, håret... er ting som er med på å gi bilde av stjernetegnet ditt!!

Det er rett og slett en del slike kjenntegn du kan se etter når du skal se hva slags stjernetegn vedkommede foran deg er født i... Men det viktigste er faktisk å finne ut av ascedanten! (det tegn som viste seg på den østlige himmel da du ble født og dets nøyaktige grad). For dette gir deg et riktigere bilde av hele personligheten... men denne er ikke enkel å se.... For å finne denne må du vite nøyaktig når du er født! Men jo bedre du kjenner personenes personlighet, jo enklerere er det selvsagt å gjette hva stjernetegnet deres er.... Gro H. Brundtland var for eksempel vær- den fødte leder, som værerne faktisk er!

Å ha litt kunnskap om stjernetegn, kan være med på å gjøre at du bedre forstår menneskene rundt deg - deres reaksjoner, deres væremåte og ja, hvem de er rett og slett! 

- Kanskje forstår du bedre hvorfor din venninne er treg med å ta valg?
- Kanskje forstår du hvorfor kjæresten din aldri er sint eller sur?
- Kanskje du forstår hvorfor sjefen din er en dårlig sjef?
- Kanskje forstår du hvorfor venninna di elsker å belære deg omtrent hele tiden?
- kanskje forstår du hvorfor den andre venninna di elsker fjellturer i ukesvis og naturen overalt?
- Kanskje forstår du hvorfor kompisen din bestandig er syk hele tiden?

...eller kanskje ser du andre ting!?!?!

...og hvem du kanskje ikke går så lett overens med- og hvem som bare forstår deg aller mest i verden (fordi har muligens et stjernetegn som går veldig overens med ditt).

Her er litt om mitt eget tegn....


VEKTEN (24. september - 23. oktober)


Vekten (24. september - 23. oktober)
Motto: "Jeg balanserer"
Element: Luft
Kvalitet: Kardinal
Kjønn: Maskulin
Ukedag: Fredag
Farge: Lyseblå, blå og rosa
Tone: S
Lykkestein: Diamanter, perler, smaragder og turkis
Planet: Venus
Kropp: Nyrer
Motto: "Jeg balanserer"
 
Karakteristikk      Positiv kvalitet      Negativ kvalitet      
Rettskaffenhet       Sjarm      Ubesluttsomhet      
Egenskap        Element      Lykkefarge      
Ledende      Luft      Lys blå      
Blomst      Lykkesten      Lykketall      
Rose      Opal      9      


Generelt sammenlignes Vektens natur med symbolet som den representeres med, vektskålen. Vekten ser alltid en ting fra to sider og er avhengig av å veie det ene alternativet opp mot det. Positivt uttrykkes dette i at en kan se en sak fra to sider, veie fordeler og ulemper opp mot hverandre før en tar en beslutning. Negativt uttrykt kan dette gi seg utslag i at man aldri får tatt en beslutning siden man hele tiden er opptatt av å veie alternativene mot hverandre. Denne egenskapen gir også vekten en rettferdighetssans som de bruker hele tiden i omgagn med andre mennesker.

Personer som er født i Vektens tegn er diplomatiske av natur. De liker skjønnhet og harmoni og er lite begeistret for krangler og ufred. Intriger og kranglig kan faktisk gjøre dem alvorlig syke.

For å hevde seg og få gjennomført ting de er opptatt av tar de i bruk sjarm og ynde. Dette er en av grunnene til at det finnes mange vekter i yrker som krever diplomati og samarbeid.

For at de skal fungere godt er de avhengige av harmoniske og rolige omgivelser. De liker ikke bråkete og støyende lokaler og mennesker. Du er garantert å skremme en vekt av gårde hvis man oppfører seg uhøflig og bøllete.

Vekten er omgjengelig og selskapelig av natur. De er opptatt av andre mennesker og har behov for sosial omgang. De har en sjarmerende væremåte som gjør at de kommer godt overens med de fleste mennesker.

Kjærlighet er for alle vekter en livsnødvendighet. De liker skjønnhet og velvære og pynter seg gjerne for å tiltrekke seg potensielle partnere. En god flørt er som krydder i tilværelsen for en vekt. Det gir vedkommende energi og glede. Evnen og viljen til kompromiss og samarbeid gjør at vekter lever lenger i parforhold enn hva dagens gjennomsnittlige skilsmissestatistikken tilsier. De elsker simpelheten samarbeid både i jobbsammenheng og i kjærligheten, og hater å gjøre ting på egenhånd.

Hjemmet til en vekt er preget av den samme elegansen og skjønnhet som de bærer med seg ellers i livet. Vekten liker luksus og komfort og hjemmet deres vil bære preg av det. Harmonerende farger og ryddige omgivleser, er viktig for at de skal kunne slappe av.

Yrke: Siden takt og tone, diplomati, skjønnhet, sjarm og ynde er nøkkelordene for vekten så passer de til mange yrker som krever disse egenskapene. For eksempel diplomater, kunstnere, skuespillere og motedesignere.


ASCENDANT I LØVEN OG SOLEN I VEKTEN (24. september - 23. oktober)

Du fremstår som stolt, sjarmerende, autoritær, sjenerøs, galant, aristokratisk, litt dramatisk og har utstråling. Masken du bærer i møte med andre harmonerer mye med den du er. Som Vekt bruker du tid på å sosiale relasjoner, får lett venner og har glede av alle selskaper.

Du ønsker harmoni og balanse, men kan bruke lang tid på å ta en beslutning fordi alle alternativer må veies opp mot hverandre. Kombinasjonen av Solen og Ascendanten her gir deg en flott evne til skape kontakt mellom mennesker og tiltrekke andre, og du liker å bli tilbedt og oppvartet. Du er rettferdig og krever trofasthet i et parforhold.

Kommunikasjonen til en vekt foregår på en diplomatisk, taktfull, dannet, objektiv, høflig, rettferdig, vennlig og elegant måte. Vekten har behov for harmoni og balanse så dette er ikke personen som ber deg fra til sjøs eller hoppe i havet. Vekten er avhengig av balanse og rettferdighet for å finne harmoni i sin tilværelse. Dette gjenspeiler seg også i måten de oppfatter, lærer og tenker på. Alle saker vurderes fra flere sider, akkurat som på en vektskål før en beslutning blir tatt. Dette gjør vekten og til en god strateg, men ingen rask beslutningstaker. Ting tar tid når alle sider av en sak skal belyses. Og de diskuterer gjerne med andre for å høre andre menneskers oppfatning av en sak før de tar en beslutning eller danner seg selv en mening. Vekten er opptatt av rettferdighet og legger straks merke til hvis det er urettferdighet og balanse i en situasjon og bruker tid og krefter på å gjenopprette det.

Vekten uttrykker sin kjærlighet på en verbal, sjarmerende og harmonisk måte. Ditt følelsesliv er preget av din sans for rettferdighet og omtenksomhet. Du er diplomatisk og omgjengelig.

Du har behov for harmoni og balanse for å føle nærhet i et parforhold. Du sjarmerer med ditt indre og ved å utstråle idealisme og romantikk. Men behovet for balanse, ro og fred og harmoni kan føre til at du ikke går inn i eller tar opp ubehagelige ting eller konflikter. Du verdsetter sosiale partnere som er omgjengelige og gjerne har en kunstinteresse. Du forfører med sjarme, smil og vennlighet. Du føler deg verdsatt når noen prøver å stille opp med det perfekte måltidet eller stemningen for en hyggelig kveld for dere to.

Utseende er viktig for deg og for å føle deg attraktiv kler du deg med omhu. Stilen din er klassisk og gjennomført, alle farger matcher og harmonerer til hverandre. Du er ikke den som kommer spaserende med hullete klær.

Du har et behov for å finne balanse. Beslutninger taes etter alternativene er veid opp mot hverandre. Prosessen kan bli så omfattende at du står igjen ubesluttsom. Du som har månen i vekten har behov for et harmonisk forhold. Stabilitet og trygghet oppnås ved å være en del av et forhold, å ha en partner, og å leve i skjønnhet og harmoni. Du liker ikke ufred og bråk, og heller ikke å være alene over lengre tid. Ved utrygghet kan reaksjonsmønsteret bli uselvstendig og tendens til små hvite løgner.  

dsc8189

4 kommentarer

Jenny

05.jun.2010 kl.00:12

Oida, jeg gjenkjente meg i alt som stod der

Camilla

07.jun.2010 kl.12:46

Jenny: Du er født i vekten? Ja, det kan være nesten litt skremmende sånn astrologi! ;)

britt Marie

08.sep.2010 kl.01:58

Hei! Kjenner meg igjen også, utrolig gøy. Men lurer på: Hvor har du funnet dette? Leter etter gode sider om stjernetegn, men har ikke kommet over noen så fullstendige som det du har fått med deg. Mvh Britt.

Camilla

08.sep.2010 kl.12:49

britt Marie:Ja, jeg vet- dette er virkelig spennende. Jeg har lest mye på nettet - og jeg har noen bøker om temaet- men den aller beste jeg har kommet over er boken "Stjernetegn", skrevet av Linda Goodmann. Den jeg skriver om i innlegget. Boken er blå utenpå - og tar for seg alle stjernetegn på en veldig omfattende og morsom måte. Til og med de mest skeptiske jeg kjenner har jeg etter å ha lest opp for de litt av deres eget stjeretegn- fått overbevist. Kommer til å skrive mer om astrologi fremover ;)

Skriv en ny kommentar

Camilla

25, Oslo

Heihei og velkommen til min blogg! Jeg er en 25 år gammel jente fra Hønefoss. Vennene mine kaller meg Tingeling!Jo, hvorfor det - får du nesten spørre dem om. På bloggen min skriver jeg om alt mulig som opptar meg og om noen glimt fra livet mitt; minner, vennskap, astrologi, drømmetydning, litteratur du burde kikke på, tips og råd om livet og mye mer!

Kategorier

Arkiv

hits